Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

U Kini "dve sesije" nudi velike mogućnosti za globalni razvoj
Mar 15, 2016

Globalni reflektor će sijati na Kinu početkom ovog meseca, kao azijska zemlja se sprema za godišnji "dva zasjedanja" istražiti rešenja za sledeći korak u svom razvoju postavljen da oslobodi ogroman potencijal na globalnom nivou.

Četvrti godišnji sjednice 12 nacionalnog Narodnog kongresa (NPC), najviši parlamentu zemlje i četvrtu sesiju 12 Nacionalnog komiteta od kineske narodne političke konsultativni konferencije (CPPCC), Kina je najviše političke savetodavne telo, biće otvorena u 5 marta i 3. marta, odnosno.

Eksperti je rekao da se ovogodišnje okupljanja, dragoceni prozor za globalne posmatrači izgledati u buduće politike u Kini, kada na svetu se bori u trenutku slab oporavak, stoga očekuje da prikupe više pažnju kod kuće i u inostranstvu.

Ekonomsko restrukturiranje, zasnovanih na potrošnju Model da donese mogućnosti

Predstojeći NPC sesija će videti rasprava i ratifikaciju u Kini nacrt 13 petogodišnji Plan, sa razgovori su bili fokusirani na dodatno ekonomsko restrukturiranje u Kini kao ključni segment.

Najviše rukovodstvo u Kini je objavio krajem februara Kina će pojačati prodiskutuje strukturnih reformi, kao i zelene ekonomije, da tapnite na potencijal domaće potražnje. Druga najveća ekonomija na svetu je sada Prebacujem svoje zavisnosti od investicija i proizvodnje za domaće potražnje i usluzna industrija.

Prelazak će pomoći Kini evoluirati u "više istrajne motor za rast potražnje," posmatrane Stephen Roach, viši saradnik američkog univerziteta Jejl. "To je povoljnija za globalnog održivog rasta."

U stvari, strukturno Prilagođavanje u Kini već ubire preliminarni rezultati. Zvanični podaci je pokazao da je potrošnja je broju dvotrećinska većina u Kini 2015 godine rast, pretvara u glavni transformator za kineske ekonomije.

"Ovo je zdrav i održivi trend promena", kineski ministar inostranih poslova Wang Yi je na njegov put Sjedinjenih Država u februaru.

Apple platio na 18 dana je zvanično počela služiti potrošačima u Kini, prva zemlja u Aziji koja ima pristup mobilnog plaćanja rešenje koje ste dobili od američki gigant tehnički, koji je predstavljao osvrt interesovanja stranih kompanija u Kini ogroman potrošačkom tržištu zbog svoje sve veće kupovne moći.

Kao jedan od nekoliko tržišta sa snažnog rasta, Kina je povezana sa veće mogućnosti dovesti do kraja sveta, Shlomo Maital, viši istraživač sa Izraelom Instituta za tehnologiju.

Bonus od porasta izlaznu snagu i otišla je dalje od granica. Prošle godine je video grupu Kineza čine izlazni 120 miliona poseta i provesti preko 1 triliona juana (oko 15, 3 milijarde dolara) u inostranstvu. Izveštaji i slike kupci i putnika iz druga najveća ekonomija na svetu često udario stranih naslova.

Uzdizanje oduzeti moć kineskog naroda, rekao je Roach, će dati snažan podsticaj da slabi globalni ekonomski oporavak.

Čisto, transparentno upravljanje za podsticanje stranih investicija

U proteklih nekoliko godina, kineska vlada obavezala da čistiji i transparentnije upravljanje, sa okom na stvaranju povoljne i predvidljiv klime za strane investicije.

Na predstojećem dva zasjedanja, više svetla se očekuje da će biti prolivena na te napore, što uključuje Beijing je kampanju protiv korupcije.

Analitičari rekli da o tekućim naporima donela opipljive rezultate i pojačane poverenje stranih investitora u jedno od svetskih najdinamičnije tržišta.

"U Kini za borbu protiv korupcije disk, deo za vladavinu zakona inicijativu da se zaustavi gubitke državne imovine i unapređivanje čiste upravljanja i poverenje stranih investitora, je osvojio priznanje i podršku međunarodnog društva," rekao je Wang Yukai, profesor s kineske akademije upravljanja.

U svom izveštaju 2015, sa sedištem u Shanghai Američke privredne komore je rekao da je problem korupcije postao manji izazov za američke kompanije poslovati u Kini, koja je pala dve godine do 13 mesta u godišnju rang organizacije.

Antikorupcijska kampanja gaji okruženju fer konkurencije za poslovne zajednice i spušteni poteškoće poslovanja u azijske zemlje, rekao je Jeorg Wuttke, predsednik od Evropske unije privredne komore u Kini.

Otvorenost će biti druga ključna reč tokom dva zasjedanja kada fokus je pomereno za kineske investicije olakšavanju godinama dolazio.

Kineskog ministarstva trgovine je bio je prostituisanje javnog mnjenja o novom zakonu stranih investicija koji će ublažavanje ograničenja stranih investitora i daj im lakši pristup na kineskom tržištu.

Prekomorski kompanije će se lečiti pred-uspostavljanje nacionalne i sadašnji sistem problematični slučaj po slučaj odobravanja će biti zamenjeni "negativne liste" Upravljanje, ako zakon bude usvojen.

Stabilan, transparentan i predvidiv, zakonske propise i na tržištu okruženje koje podstiče poštenu konkurenciju će biti uporni atrakcija u Kini za strane investitore, rekao je Doug Gurr, predsednik Kine na mreži maloprodajni gigant Amazon.

Dobitna kombinacija diplomatiju posvećene globalni prosperitet

Prošlog meseca, Kina je obećao da će dati prioritet višeg nivoa otvaranje angažman u svet u sklopu diplomatskih dnevnom u narednih nekoliko godina, koje će takođe biti vruća tema u predstojećem dva zasjedanja.

Stručnjaci je predvideo da su predstavnici će razmotriti dalju implementaciju takve velike programe kao pojas i putem inicijative, kako bi se bolje deli plod kineskog višedecenijski ekonomski razvoj sa drugim zemljama, posebno razvija.

Pojas i putem inicijativa, sa imenom koje proizlaze iz poznatim put svile koji jednom povezan Azije, Europe i Afrike u drevnim vremenima, ima za cilj poboljšanje povezanosti među regionima na kopnu i moru, i ažuriranje najsporija infrastrukturu u Aziji i Africi.

Inicijativa, promovisanjem berze u kapital, tehnologiju i visokog kvaliteta proizvodnih kapaciteta među zemljama duž drevnih puteva za trgovinu, podstaći ekonomski i socijalni razvoj na na evroazijska i Afrika kontinent, rekao je Fu Ying, predsednica Odbora za spoljne poslove NPC.

Pojas i Road, koja pokriva do dve petine kontinentalna područja na svetu, je do sada dobila više od pozitivni odgovori iz više od 60 zemalja, od kojih neke već povezali njihove strategije razvoja sa Kina je predložio plan Kros-regiona.

Pojas i put će pomoći zemljama u razvoju dobiti veće pravo glasa sa miroljubivo rešenje, rekao je Severina Bezera Cabral, direktor Instituta u Kini i Aziji Pacifiku studije.

Na primer, Pakistanu, zemlji centralne Azije na putu drevnih trgovine, je dugo patilo od nestašice energije. Tokom leta, čak i njen glavni grad Islamabad bi predmet struje se 12 sati dnevno.

Ali, zahvaljujući nesmetana implementacija ekonomskih koridora Kine i Pakistana, projekat verovatno će dodati više od 25 000 megavata struje kapacitet zeljna energije zemlje, Pakistan ima potencijal da bude pretvoren u razvijene ekonomije.

Svet se raduje "miroljubiv razvoj Kine" izloženih u dve sesije, što je "je da preoblikuje novi tip međunarodnih odnosa", rekao je Ibrahim Amari, profesor političkih nauka na univerzitetu u Bagdadu.