Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Suprotno zavarivanja sa Microsoftom, gasovode i rafinerije cevi
Mar 12, 2016

Kada jedna liči na ogroman ulje i gas instalacija kao rafinerija, preko mnogih hektara i koji predstavljaju milione dolara na opremi i infrastrukturna ulaganja, niti je iko video sirove sirove nafte ubrizgava rafinerija za preradu nafte proces. Ovo je zato što ta sirova nafta se transportuje kroz na podzemne cevi. Na pumpi koje pumpe ulja u naftovod se takođe nalazi daleko iz rafinerije.

Ali naftovod podzemni i nadzemni rafinerije su tamo za jednu svrhu. To je da pruži rafinisano ulje i druge proizvode za javnost. Naftovod je za transport sirove nafte, a rafinerija je za preradu ove sirove nafte.

To je zanimljivo znati da je za varenje tehnike za ove komplementarne strukture su potpuno suprotan jedni druge. Nizbrdo za varenje tehnike se koriste za zavarivanje naftovoda, dok uzbrdo zavarivanje koristi za zavarivanje rafinerija cevi sisteme. Čak i za varenje šifre i inspekciju metode se razlikuju. Naftovoda za zavarivanje kontroliše API 1104 dok je rafinerija cevi rad kontroliše ASME Sec IX.

U ovom članku ćemo raspravljati jedan po jedan, kako i zašto međusobno razlikuju ova dva metoda za varenje. Sljedeće su glavne oblasti uglavnom gde je razlika: 1.) Veld joint, 2.) iskoristiti kljesta, 3.) zavarivanje tehnika, 4.) kodova i standarda, 5.) obloga elektrode, i 6.) za zavarivanje brzina.

Zavariti Joint

Lulu debljinu koristi na cevovod je obično manja od koje koriste u rafineriji cevi i kraja lulu naftovod su mašine nagibljuje dok je Lulu krajeve joint rafinerija cevi su ručno rez i nagibljuje. Ta dva faktora igraju veliku ulogu u određivanju suprotnim tehnike za varenje.

S obzirom da kraja Lulu lulu naftovoda fabrika Eksplozivni deo mora uklopi i glatka, to je lako za upotrebu za unutrašnje stega da se prilagodi oba kraja joint naftovoda zadrћati uniformu koren jaz bez dopune stoga nizbrdo za zavarivanje i tehnika (slika 1) je bolji izbor za brz za zavarivanje. Nasuprot tome, u slučaju rafinerije cevovod, ne samo je Lulu debljine veće, ali takođe ručno kosine nisu tako glatko. Tak šavovi se takođe koriste umesto stege i koren jaz nije kao uniforma, kao i u slučaju naftovoda zatvoru. Stoga se uzbrdo zavarivanja tehnika (slika 2) je bolji izbor.

Još jedan razlog je velicine koren jaz između naftovoda i cevi Veld zglobova. Koren jaz naftovoda zajednička je 1,6 mm (slika 3) u odnosu na 3 mm u cevi Veld zajedničke (slika 4). Joint sa manjim koren jazom lako mogu zavariti sa spustu tehnikom, spajanja oba koren lica, dok je u veci koren praznine treba tkanja sporost elektroda da spoji oba lica koren.

Upotreba kljesta
Kros-naftovodima koji su rasuti kilometrima su zavarena na na putu. Nasuprot tome, biljke cevi zglobovi su pripremili i zavarena u radionicu. Velda zajedničkih priprema su gotovi drћi ovaj faktor.

Unutrašnja Stega, koji je (5 slika) se koristi u ćuzi naftovoda za brzi poravnavanje i mogu ukloniti iz drugi kraj prolaza kada korena i proplanku su završene. Dok, zbog kratke i svinute dužine cevi zglobova imati fiting, Veld zglobovi su pripremljeni sa ili bez upotrebe spoljni kljesta.

Još jedna razlika je korist alat. Na gasovodu zglobova, nema stvar se koriste kao osnovni i proplanku dovrše odmah kada unutrašnje stega u mestu dok se u slučaju biljke cevovod, Veld stvar koriste se za pripremu Veld zglobova za Veld u kasnijoj fazi.

Zavarivanje tehnika

Kao što je objašnjeno ranije o tome zašto kotlovi na čvrsto su zavareni pomoću spustu tehniku i Pajping sa tehnikom je uzbrdo, u dva varioci na spustu tehnika zavariti jedan džoint istovremeno od vrha do dna lulu na suprotnim stranama dok je u cevi zajednički posao, jedan varilac dovršava ceo zatvor za zavarivanje sa dna na vrh joint cevi.

Šifre i standardi

Kao što je ranije rečeno, naftovod za zavarivanje vrši se u odnosu na API 1104 koda i biljka za zavarivanje po ASME Sec IX.

Za gasovod, komad testa varilac održava se u horizontalni položaj (slika 7) dok je test komad varilac cevi biljku održava se u poziciji 45 stepeni (figura "8"). Ovo je naftovod Šavovi su napravljeni u horizontalu i cevi Šavovi su izvršena u horizontalnu, vertikalnu i na ugao 45 stepeni pozicije.

Destruktivni test kuponi su takođe različitih za tehnike, kao što je prikazano na slici 9 i 10 figura.

Elektrode premaza
Za nizbrdo za zavarivanje, sve elektrode koristi su od celuloze premaza dok za uzbrdo zavarivanja elektroda koristi za prolaz koren je od celuloze premaza, a ostatak su ostvarena sa niskim vodonik presvučene elektrode. Razlozi za ovo su 1) debljina zida naftovoda, a to je obično manje od 12,5 mm; (2) lako uklanjanje slag; (3) za zavarivanje brzinu i 4) tanka kuglica od elektrode na celuloze. Sve ovo su sa zahtevima naftovoda za zavarivanje dok je u pogonu Pajping lulu debljinu veću, stoga tkanja sporost elektroda potrebno je zavariti teške debljine cevi zglobova. U tu svrhu koriste se nisko i vodonika elektrode.

Zavarivanje brzina

Na poslednje – ali ne – velika razlika između naftovoda i biljka cevi za zavarivanje je za varenje brzina proizvodnje. Ovde su neki od razloga za ovu razliku u brzini za varenje:

1. cevi joint je prilagođena i naslagano u radionicu i obično jedan varilac dovršava ceo zatvor za zavarivanje koren, punjenje i kapu propusnice. Dok je na Kros-naftovod, lokal je korigovan uz jedan unutrašnji stega na lokaciji i za zavarivanje vrši se od strane tima uglavnom dva korena Dodaj varioci, Dodaj dva zgodna varioci, dve pune Dodaj varioci i dva pokrivamo izvore Dodaj varioci.

Oba varioci izvrši zavarivanje suprotne strane joint naftovoda i posada za varenje kreće u prikolici na otvorenom prostoru. Kao rezultat toga, zavarivanje proizvodnja brzina je mnogo više od cevi zglobova zavarena u radionicu.

2. spust za zavarivanje tehnika daje dobre za varenje proizvodnje o gasovodu gde lula debljine uglavnom 12 mm ili manje, dok je cevi zglobovi su veće debljine i na uzbrdo zavarivanja tehnika zahteva više vremena; Stoga, za varenje proizvodnje je manja u poređenju sa naftovod.

3. drugi razlog za brže zavarivanja brzinama na naftovode je elektroda pokreta od vrha do dna i sa nikakvog tkanja kretanja. Dok je elektroda kreće od dna ka vrhu na joint cevi i na tkanje od elektroda usporava brzinu za varenje.

Autor
Engr. M. Younas Malik
je kvalifikovana mašinski inženjer iz The univerziteta za tehniku i tehnologiju, Lahore, Pakistan, i nosilac B.S. diploma tehničkog obrazovanja iz politehnici škole osnovala Oklahoma državnog univerziteta u Ravalpindiju, Pakistan. Bio je član Amerikanac za zavarivanje društva (AWS) i The američki društva mašinske USA.