Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Izveštaj: Robotskog zavarivanja da naglo raste do 2020 godine
Mar 12, 2016

Najnoviji izveštaj očekuje da će prihodi za robota za varenje tržište sa povećanjem za skoro 40 posto novih nacija steći svesnost svoje potencijalne prednosti.

Prema analizi Frost & Sullivan, tržište robota za varenje zaradio prihod od 2.44 milijardi dolara u 2014. Ukupno se očekuje da se popne na 3.38 milijardi dolara do 2020 godine, u velikoj meri zbog povećane globalne svesti o tehnološkim napretkom u zavarivanja, kao i njihove dugoročne prednosti.

Frost & Sullivan očekuje regionu Azija Pacifik vidjeti najveći rast u robota za zavarivanje, ali analitičari takođe očekuju porast aktivnosti u Rusiji, Afrike, Latinske Amerike i Bliskog istoka.

"Vršenje obuke i demonstracije kroz sajmove i radionice će postaviti službom za velikog obima upijanje ugljen robotskog zavarivanja širom sveta," rekao je analitičar Frost & Sullivan Guru Mahesh.

Navodi se u izveštaju pomoću robota za luk i otpora zavarivanje nudi veće doslednosti i repeatability proizvođača, kao i značajno poboljšanje u energetskoj efikasnosti, koji je pomogao da se poveća potražnju u Severnoj Americi i Evropi.

Analitičari očekuju da će potražnja za porast u autoindustriji i transportne industrije – koji trenutno čine najveći udeo na tržištu – dok elektroniku, teške mašine i građevinski sektor trebao doći i rast.

Pored toga, u izveštaju se predviđa kretanja u kompozitni i grafitna materijala da prošire ukupan opseg za proizvodnju za automatizaciju.