Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Шта је фрикционо мешање заваривање?
Jun 23, 2017

Заваривање фрикционим мешањем је ротација велике брзине мешалице и трење са заваривачем, што доводи до стварања топлоте термопластичног слоја, мешања главе и релативног кретања предмета, испред мешача главе континуиране формације термопластичног преноса метала у леђа мешалице, испуњавајући задњу шупљину, чиме се формира метода повезивања.


Глава за мешање је састављена од специјалног прста стега, стезног уређаја и цилиндричног тела. На почетку заваривања глава за мешање се ротира са великом брзином, а посебан тип се односи на заварени спојеви завареног лима, а метално трење у контакту са специјалним прстима се загрева, формирајући танки термопластични слој. Када се специјална референтна шипка пробије у површину радног предмета, неки од метала се екструдирају на површину, а рамена вратила се прорезује површином заваривача ради стварања топлоте. А због ефекта заптивања задње плоче, термопластични метал се формира континуирано како би се формирао варни шав. У целом процесу, произведе се шупљине у металном подручју Завао пролази процес екструдирања, топљења трења, пластичне деформације, преноса, дифузије и рекристализације.


Карактеристике варења заварених трења

Заваривање са мешањем са фрикцијом Поред обичног начина заваривања може бити тешко заварити материјал, постоје следеће предности

1. Температура заваривања је ниска, чак иу случају дугог заваривања.

2. чврста фазна веза, не производи слично као што заварује улицу мана организације лијевања. Различите механичке особине, као што су умор, савијање, истезање и други показатељи су добри.

3. пре и после заваривања, радно време је мање и трошкови производње су знатно смањени. Мешање и трење у процесу заваривања могу ефикасно уклонити површински оксидни филм и адхезионе нечистоће и смањити кораке чишћења.

4. Процесу заваривања не треба додавати заштитни гас и лемљење.

5. да буде способан да врши заваривање пуног положаја, добру прилагодљивост, високу ефикасност,

Једноставан рад, једноставан за аутоматизацију.

6. Без дима, радијације, прскања, буке и других штетних материјала као што је лук, еколошки прихватљива метода везе.